Fleur de Sel Camargue

Fleur de Sel Camargue

Camargue Fleur de Sel är ett unikt havssalt från medelhavets kust, som skördats för hand sedan antiken. Saltet finns naturligt i våtmarkerna i Aigues-Mortes, där medelhavet och Camarge möts. Ett område med unik biologisk mångfald och som är hem för flera olika arter. Enligt tradition skördas saltet på sommaren då temperaturen ökar och miljontals små saltkristaller...

Läs mer

Calanquet

Calanquet

Moulin Calanquet grundades av syskonen Anne and Gilles Brun år 2000 och idag växer 20 000 olivträd på deras gods i hjärtat av Alpilles, Provence. I sortimentet finns deras Picholineolja som har en intensiv smak med noter av peppar. Oljan är perfekt att använda som smaksättning i din matlagning och passar till exempelvis fisk och sallad. Vi har också deras Huile...

Läs mer

Moulin Castelas

Moulin Castelas

Castelas smakrika olivolja tillverkas i Provence och räknas som en av de bästa i världen. Castelas grundades av Catherine and Jean-Benoît Hugues. År 2002 byggde de sin egen fabrik med ambitionen att den skulle efterlikna en vingård. Att göra riktigt god olivolja påminner nämligen om hur man producerar vin. Från att odla den perfekta frukten till att utvinna...

Läs mer

Nicolas ALZIARI

Nicolas ALZIARI

Alziari grundades i Nice så tidigt som 1868 och är idag en av de största producenterna av olivolja i regionen. Olivoljan tillverkas enligt tradition genom kunskap som överförts från generation till generation. Deras klassiska olivolja har en söt, fruktig smak och kan användas både varm och kall. Olivoljan är välkänd för sin klassiska förpackning som för tankarna...

Läs mer

Barral

Barral

Oliverna från Barral är så kallade ursprungsoliver. I sortimentet finns Picholine, Luques, Nyons och oliver från Nice. Förutom inlagda oliver i saltlake finns även oliver som är inlagda i olja och kryddor från Provence. Barrals sortiment erbjuder också både gröna och svarta ekologiska oliver.

Läs mer

Moutarde de Meaux Pommery

Moutarde de Meaux Pommery

Moutarde de Meaux Pommery har tillverkats enligt tradition sedan 1949. Senapen finns i flera varianter, bland som klassisk grovkornig. Denna senap passar lika bra till både fisk ock kött. Dijonsenap, senap med cognac och extra stark senap, är några andra populära sorter ur sortimentet. Hos oss hittar du även Pommerys rödvinsvinäger, hallonvinäger och...

Läs mer

Bovetti

Bovetti

Chokladhuset Bovetti öppnade sin första fabrik 1994 i Corrèze och man har sedan dess producerat högkvalitativa produkter som är välkända på marknaden. Kakaobönorna kommer från plantager i Ecuador, Ghana and Papua. Chokladen görs sedan av rent kakaosmör utan tillsatser som exempelvis vegetabiliskt fett och sojalecitin.

Läs mer

Bonnat

Bonnat

Familjeföretaget Bonnat startade sin verksamhet 1884 i Voiron. De exklusiva chokladsorterna är noga utvalda av chokladmästaren Stéphane Bonnat. Bonnat var först med att införa det som kallas Grand Cru: chokladkakor som garanterat gjorts av kakao från ett och samma ursprung. Kakaon som används odlas bland annat i Ecuador, Madagaskar och Elfenbenskusten, vilka...

Läs mer

Confit de Provence

Confit de Provence

Confit de provence har varit en av de ledande tillverkarna av marmelad på den franska marknaden sedan 1980. Marmeladen passar perfekt till exempelvis ostbrickan och till frukost. I sortimentet finns flera serier och smaker att välja mellan, där fikonmarmelad, körsbärsmarmelad och apelsinmarmelad tillhör några av de mest populära smakerna. I den traditionella...

Läs mer