French Gourmet Support AB

Castelas Olivolja vann Guld!

Castelas Olivolja vann Guld!

Castelas, en av våra utvalda olivoljor, har vunnit guldmedalj vid Concours General Agricole 2019 i Paris. 1 av 8 medaljer! Finns i flaskor om 0,5 eller 0,25 cl (6 resp. 12 flaskor per kartong). Låt dina kunder få prova en olivolja av högsta kvalitet! Hälsningar /Bosse

Read more

Nyhetsbrev 2, 2019

Nyhetsbrev 2, 2019

Våren är här! Nej… nu snöar det igen..! Trots osäkerheten i väderläget är det kanske dags för en sallad..? Prova våra produkter från Delouis: Dijon dressing 50 cl, 20:- Nytt pris!Shaker Balsamico Eko, 50 cl. 34:- Shaker Vinäger Xeres. Vitlök, basilika, 50cl. 26:- Vinäger med hallon, 25 cl. 36:- Prova med endiver, valnötter och skivat

Read more

Nyhetsbrev 1, 2019

Nyhetsbrev 1, 2019

Nytt år, ny hemsida, nya produkter Året första nyhetsbrev presenterar produkter från Au temps d’Eugenie. En småskalig s.k Artisanal producent ifrån Perigord. Valnötsolja 20 cl, Hasselnötsolja 20 cl, Valnötsvinäger 20 cl Confiture med smakerna: Sauternes, Calvados, Champagne, Bordeaux och Armagnac – 45 g Fikonmarmelad med valnötter 210 g Kvalitetsprodukter i...

Read more

Tips på mer läsning om fransk matkultur…

Tips på mer läsning om fransk matkultur…

Nedan finner du intressant litteratur som jag varmt vill rekommendera. / Bosse Lindenbaum   Olivoljeguiden – Johan Blanche Guideboken Nya Olivoljeguiden är Sveriges enda guide om olivolja. I den kan du läsa om ursprung, historia, oliver och tillverkningsmetoder. Den andra halva av boken innehåller bedömningar av de flesta olivoljor på den svenska marknaden...

Read more

Nyhetsbrev November-18: Olivolja Florentins

Nyhetsbrev November-18: Olivolja Florentins

Hej Vi börjar med en olivolja i ”Michlin-klass” från S:t Remy de Provence Namnet är Moulin du Calanquet Vi har valt att ta hem 2 produkter Den första oljan är en Assemblage och Picholines. Du får en fruktig olja med toner av bl.a. tomat, ananas och kronärtskocka. Den andra olivoljan är gjord på Picholine oliver.

Read more

Brasserie le Stella – Ett klassiskt parisbrasserie

Brasserie le Stella – Ett klassiskt parisbrasserie

Paris – Brasserie le Stella – 133, Avenue Victor-Hugo, 75016 Paris (+33-1-56 90 56 00) Métro: Victor Hugo eller Rue de la Pompe – öppet 7 dagar i veckan Ett verkligt klassiskt parisbrasserie på eleganta Avenue Victor-Hugo i 16:e arrondissemanget. Inte mycket har förändrats sedan restaurangen öppnade på femtiotalet. Man kan nästan höra den...

Read more

L’Éducation Nationale – En fransk favoritkrog

L’Éducation Nationale – En fransk favoritkrog

Köpenhamn – L’Éducation Nationale – Larsbjørnsstræde 12, 1454 Köpenhamn K. (+45 33 91 53 60) Öppet alla dagar www.leducation.dk – www.facebook.com/leducationnationale I Köpenhamn finns en av mina franska favoritkrogar med rutiga dukar och genuin atmosfär. L’Education Nationale öppnade 1992 jag gick ofta dit med min far eftersom han tyckte om att...

Read more

Delikatessen Bistro Bar – Favorit i brandstation

Delikatessen Bistro Bar – Favorit i brandstation

Stockholm – Delikatessen Bistro Bar – Krukmakargatan 22, 118 51 Stockholm (08-6584250) Måndag-fredag 17-23, Lördag 17.30-24 – www.delikatessenbistrobar.se En av mina stockholmsfavoriter ligger i en gammal brandstation på Söder i Stockholm. Här känner man sig plötsligt förflyttad till en bistro i Paris. Ann-Sofie Hansson serverar middag men man...

Read more

Balthazar Restaurant – Mer franskt än Frankrike

Balthazar Restaurant – Mer franskt än Frankrike

New York – Balthazar Restaurant – 80, Spring Street, New York, NY 10012 USA Öppet från tidigt till sent – Bokning (212)965-1414 – www.balthazarny.com En pärla i New York som är ett måste vid varje besök i staden – öppet nästan jämt – för frukost, brunch, lunch, sen lunch, middag, efter teatern på Broadway… Klassisk

Read more