Oliver

Calanquet

Calanquet

Moulin Calanquet grundades av syskonen Anne and Gilles Brun år 2000 och idag växer 20 000 olivträd på deras gods i hjärtat av Alpilles, Provence. I sortimentet finns deras Picholineolja som har en intensiv smak med noter av peppar. Oljan är perfekt att använda som smaksättning i din matlagning och passar till exempelvis fisk och sallad. Vi har också deras Huile...

Read more

Moulin Castelas

Moulin Castelas

Castelas smakrika olivolja tillverkas i Provence och räknas som en av de bästa i världen. Castelas grundades av Catherine and Jean-Benoît Hugues. År 2002 byggde de sin egen fabrik med ambitionen att den skulle efterlikna en vingård. Att göra riktigt god olivolja påminner nämligen om hur man producerar vin. Från att odla den perfekta frukten till att utvinna...

Read more

Nicolas ALZIARI

Nicolas ALZIARI

Alziari grundades i Nice så tidigt som 1868 och är idag en av de största producenterna av olivolja i regionen. Olivoljan tillverkas enligt tradition genom kunskap som överförts från generation till generation. Deras klassiska olivolja har en söt, fruktig smak och kan användas både varm och kall. Olivoljan är välkänd för sin klassiska förpackning som för tankarna...

Read more

Barral

Barral

Oliverna från Barral är så kallade ursprungsoliver. I sortimentet finns Picholine, Luques, Nyons och oliver från Nice. Förutom inlagda oliver i saltlake finns även oliver som är inlagda i olja och kryddor från Provence. Barrals sortiment erbjuder också både gröna och svarta ekologiska oliver.

Read more