Moulin Calanquet grundades av syskonen Anne and Gilles Brun år 2000 och idag växer 20 000 olivträd på deras gods i hjärtat av Alpilles, Provence.
I sortimentet finns deras Picholineolja som har en intensiv smak med noter av peppar. Oljan är perfekt att använda som smaksättning i din matlagning och passar till exempelvis fisk och sallad.
Vi har också deras Huile d’olive Assemblage, där man blandat fem olika olivsorter. Detta ger en komplex smakbild som passar extra bra till grönsaker och pasta. Inom kort introducerar vi även deras olivmarmelad – läs mer i kommande nyhetsbrev.
Här följer en förteckning över restauranger med en eller flera stjärnor i Michelin som använder produkter från Calanquet:
Restaurant Bocuse – Chef Gilles Reinhart använder « Blend olive oil »
Auberge du Clos des Cimes – Chef Jacques et Régis Marcon använder « Verdale olive oil »
Le BIBO à Hong Kong – Chef Aldo Mudaro använder « Suprême de tomates et tomates confites »
Restaurant Lameloise – Chef Eric Pras använder « Salonenque olive oil »
L’ Atelier de Joel Robuchon St Germain Paris – Chef Axel Manès använder « Salonenque olive oil »
L’Atelier de Joel Robuchon Londres – Chef Jérémy Pages använder « Salonenque olive oil »
Les Amis – Chef Sébastien Lepinoy använder « Aglandau olive oil »
Le Chabichou – Chef Stéphane Buron et Michel Rochedy använder « Blend olive oil »
Domaine des hauts de Loire – Chef Rémy Giraud använder « Picholine and verdale olive oil »
Le Clos des sens – Chef Franck Dérouet använder « Aglandau olive oil »
Le Kaila – Chef Laurent Azoulay använder « Aglandau olive oil »
Relais Louis XIII – Chef Manuel Martinez använder « Blend olive oil »
Le Saint Pierre à Singapour – Chef Emmanuel Strooban använder « Aglandau olive oil »