Nedan finner du intressant litteratur som jag varmt vill rekommendera.
/ Bosse Lindenbaum
Olivoljeguiden – Johan BlancheGuideboken Nya Olivoljeguiden är Sveriges enda guide om olivolja. I den kan du läsa om ursprung, historia, oliver och tillverkningsmetoder. Den andra halva av boken innehåller bedömningar av de flesta olivoljor på den svenska marknaden. Beställ boken i bokhandeln, via Bokus eller direkt av författaren på e-post johan@johanblanche.se. Boken är på 230 sidor och innehåller massor av härliga bilder från olivlundar och livet runt olivoljan. |
|
Flos Olei 2012Guide om all världens oljor, utkommer varje år |
|
Fransk matordbok – Mats ReidiusFransk matordbok i fickformat är perfekt på resan, men passar även i undervisningen vid t ex restaurangskolor. |
|
Fransk mat och dryck – Ulla Britta PerssonMed Fransk MAT och DRYCK kan du: |
|
Mina smaker från Provence – Danyel CouetFölj med till Provence, där kullarna doftar av vild rosmarin och timjan. Här finns stjärnkockens bästa recept på mustiga grytor, lätta fiskrätter och härliga efterrätter. |
|
French Odyssey – Rick Stein |
|
Världens bästa ostar och vinerna därtill – Håkan Larsson / Vincent LefèvreOst och vin tillsammans kan vara fantastiskt, omvälvande gott – om du hittar den perfekta kombinationen. Nu kommer boken som visar dig vägen till de allra största upplevelserna i ostarnas och vinernas värld. I VÄRLDENS BÄSTA OSTAR och vinerna därtill presenterar ostmästaren Vincent Lefèvre på berömda ostfirman Androuet ett 60-tal av världens allra godaste ostar, och prisbelönte vinskribenten Håkan Larsson har valt ut det perfekta vinet till var och en. |
|
Långkok – Jens LinderFör tio år sedan kom kultboken Långkok ut för första gången – med grytor, stekar och annat som lagas i lugn och ro på spisen eller i ugnen. |
|
Balthazar Cookbook – McNally, Nasr, HansonWhen restaurateur Keith McNally and co-chefs Riad Nasr and Lee Hanson opened Balthazar in 1997, it immediately became one of the hottest restaurants in the country. Famous for its star-studded clientele, a beautiful room in the chic SoHo neighborhood, and superbly executed food, Balthazar has been embraced by New Yorkers and visitors alike for its perfect evocation of a French brasserie. |